Uzun saç daha fazla dikkat ve özen ister, bunu da hak eder. Bir saçın omuz hizasına kadar uzaması için en az üç yıl gerekir. Bu da saçın en azından 300 kez şampuanlanma ve kurutma işleminden geçerek büyüdüğü anlamına gelir.
Tüm uzun saçlar saç derisinden uçlara doğru gittikçe zarar görmeye daha eğilimlidir. Aslan yelesi saç uzatan herkes kırık saç uçları sorununa maruz kalır. Uzun saçta, saç uçları çatallaşarak iki ve ikiden fazla life ayrılınca tek bir çare vardır; kestirmek. Bundan kaçınmak için kırık saç ucu için onarım ürünleri kullanabilir ve saçınızın sağlığını düzenli olarak kontrol edebilirsiniz. Bu size uygun saç bakım ürünleri kullanma şansı ve süresi tanıyacaktır.
Uzun ve kısa saçların bakımı farklıdır, bu dikkat edilmesi gereken bir konudur. Saç derisine yakın olan saçın ağırlaşmaması gerekirken saç uçlarına doğru bol bol krem gerekir. Bu gerçekten bakım zorluğu getirir. Ancak uygun ürünleri kullanarak iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
- Yalnızca yıkamak hiçbir uzun saç için yeterli değildir. Her şampuandan sonra saç kremi kullanmalı ve haftada bir özel saç bakımı yapmalısınız.
- Yıkamadan önce saçınızı tarayın. Taradıktan sonra yıkamak saçın daha az düğümlenmesini sağlar.
- Asla ıslak saçı at kuyruğu yapmayın. Serbest bırakılmış saç daha hızlı kurur. Ayrıca ıslak saç daha hassastır. En basit lastik saç bağları bile saçınıza zarar verecektir.
- Saçınızı havluyla kurularken asla ovuşturmayın. Bunun yerine, havluyu saçınızın tepesine bastırın ve yavaşça uçlarına doğru kaydırın. Bu saçın suyunu alacak ve kepek tabakasının sakin kalmasını sağlayacaktır.
- Kumaş kaplaması olmayan metal tokalar, taçlar ve lastik halkalar asla kullanılmamalıdır. Bunlar zamanla kepek tabakasını yokeder ve kırılgan saçlara veya saç kırılmalarına yol açar.
- Evde saçınızı açık bırakın; arkadan veya yanlardan at kuyruğu, örgü gibi saç modellerinden kaçınarak, saçınıza iyi davranın. Saçlarınızın yüzünüze gelmesinden hoşlanmıyorsanız Alice bandı takın (plastik saç bantlarından kaçının).
- Saçlarınızın mümkün olduğunca kendi kendine kurumasını sağlayın.
- Fön makinesi kullanırken mümkün olduğu kadar soğuk ayarda tutun. Sıcak hava şart ise saç derinizle fön makinesinin ağzı arasında en az 6 cm mesafe bırakın.
- Doğal telli fırçayla saçları fırçalamak en güzel parlaklığı verir. Saçlarınızı her milimetrede ne kadar fazla miktarda doğal tele sahip saç fırçasıyla fırçalarsanız saçlarınız o kadar güzel parlaklığa sahip olur.